admin 发表于 2006-4-20 23:59:18

這一個浪,你是贏家或是輸家?

恆指已升破 16800,逼近17000;國企亦己升破 7000點。
告訴我,這段浪你賺到了錢嗎? 如果未能賺到錢,真要認真剖析一下是甚麼原因了。 是「最佳拍擋」指示錯了方向? 又或是自己硬頸無跟「最佳拍擋」做單呢?歡迎大家討論,因為敢於面對自己的失敗,敢於向自己的心魔挑戰,下次你才能有成功的希望。

teddy 发表于 2006-4-21 19:17:43

Ceci , 你真係殘忍,叫人講輸錢的血淚史 . 通常輸錢的人都想快D忘記架啦.
好似我敢,之前都交了不少學費啦,主因都係硬頸,以為有按金就可以頂下先,有時又俾我崖返到家鄉. 久而久之成為習慣,頂下頂下越頂越驚. 越輸越金........
現在我玩即市,越來越熟練,越來越有信心,過夜就炒大單面 trend. Ceci 實在很好,教了我很多技巧,我嬴錢皆因有ceci 的教導,令我知道自已的渺小及順勢的重要.
多謝Ceci 及matthew 創做了最佳拍擋出來, 多謝!多謝!

重 点 係:唔 好 拗 頸

.

Wai_Wai 发表于 2006-4-22 13:40:43

Ceci, 應該弄個投票啦.

唉! 今次我又錯失良機啦...... 但都要怪下自己!

Teddy, 您覺得炒即市好D, 定炒過夜市好D?

teddy 发表于 2006-4-23 09:30:24

Originally posted by Wai_Wai at 2006-4-22 01:40 PM:
Ceci, 應該弄個投票啦.

唉! 今次我又錯失良機啦...... 但都要怪下自己!

Teddy, 您覺得炒即市好D, 定炒過夜市好D?

錯失良機!我日曰都錯失唔少良機架啦!咪等下一個良機囉!
即市,過夜我兩樣都有炒.即市要反應快,睇準一個單邊市就可以過夜.:cool:

Wai_Wai 发表于 2006-4-24 01:17:23

Originally posted by teddy at 2006-4-23 09:30 AM:

錯失良機!我日曰都錯失唔少良機架啦!咪等下一個良機囉!
即市,過夜我兩樣都有炒.即市要反應快,睇準一個單邊市就可以過夜.:cool:

基本上錯過曬成個浪 (由15925-17000).
這算不算是錯失(大)良機?

您講得arm, 市場又唔會走咗去, 咪下一個(大)良機囉! :D :P ;)
页: [1]
查看完整版本: 這一個浪,你是贏家或是輸家?