ceciliawong 发表于 2006-6-7 01:06:18

真高興!坊間己有模仿『最佳拍檔』的 trading system

『最佳拍檔』論壇果然是個好地方,夠聚脚,各方能人都賞光進來逛一逛,確實俾面!

希望坊間寫 trading system 的人愈來愈多,形成一股潮流力量就好了!

暫時在坊間己出現了 3 個以『最佳拍檔』為模仿對像的 trading system, 其中以 Winner 寫得比較好,真得很像初期的 Cecilia Trading System。

Winner ,繼續努力! 繼續加油! 我哋唔會停係度等你嫁!

:cool::cool::cool:

ceciliawong 发表于 2006-6-7 01:07:18

真高興!坊間己有模仿『最佳拍檔』的 trading system

Wai_Wai 发表于 2006-6-7 01:52:07

Originally posted by ceciliawong at 2006-6-7 01:06 AM:
暫時在坊間己出現了 3 個以『最佳拍檔』為模仿對像的 trading system, 真中以 Winner 寫得比較好,真得很像初期的 Cecilia Trading System。

Winner ,繼續努力! 繼續加油! 我哋唔會停係度等你嫁!   

請問是哪3個?
地址或網址係邊?
方不方便講(唔方便可PM/email/甚至唔講)?

Tai 发表于 2006-6-7 05:28:17

Matthew 大師,加油啦,萬眾期待的第四代等您,如果能溶入陳先生的智彗,相信會很具爆炸力。

最佳拍檔的成功之處就是有位很富有技術分析及市場經驗的黃老師,配合一位數十年經驗豐富的程式編寫工程師Matthew 大師,現在再加上一位可稱世界第一的職業炒家奇才陳先生,可想象最佳拍檔的威力。

slsy 发表于 2006-6-7 06:47:31

威威沒有改錯名,夠進取,希望不久将來成為陳生第二。努力
呀!不過最佳拍檔對新丁而言,巳经很夠了。

hung 发表于 2006-6-7 11:35:04

Originally posted by slsy at 2006-6-7 06:47 AM:
威威沒有改錯名,夠進取,希望不久将來成為陳生第二。努力
呀!不過最佳拍檔對新丁而言,巳经很夠了。

我也有同感, 最佳拍擋勝在簡單, 適合我等初哥.

:P

MatthewAY 发表于 2006-6-7 12:36:57

Originally posted by Tai at 2006-6-7 05:28 AM:
Matthew 大師,加油啦,萬眾期待的第四代等您,如果能溶入陳先生的智彗,相信會很具爆炸力。

最佳拍檔的成功之處就是有位很富有技術分析及市場經驗的黃老師,配合一位數十年經驗豐富的程式編寫工程師Matthew 大 ...

Tai 大佬 !

唔好咁跨張啦 ! 米等人地以為我乜都識寫(萬能一樣),我最熟 MetaStock 之麻 !

Cecilia 及 陳先生 的經驗及智慧,才是真材實料,我與你們一樣是一個學習的角色(配角),

以大家的角度,將複雜的技巧及經驗,盡可能 化繁為簡,令大家都可較易跟隨。

『最佳拍檔』格言 ---- 化繁為簡

由於多了陳先生的寶貴技巧及經驗分享,所以我要再三研究先,新 version 暫時不推出往 !! 睇下我可唔可以有乜新構思 !

不過都要通知閣位,現用『最佳拍檔』的 version 1.3.9 ,即將於 6月30日到期,
所以現在會安排各客戶,安裝續期版本。

我會安排 email 作通知,記得收 email !!

ivy 发表于 2006-6-7 16:19:34

Originally posted by MatthewAY at 7-6-2006 12:36 PM:

Tai 大佬 !

唔好咁跨張啦 ! 米等人地以為我乜都識寫(萬能一樣),我最熟 MetaStock 之麻 !

Cecilia 及 陳先生 的經驗及智慧,才是真材實料,我與你們一樣是一個學習的角色(配角),

以大家的角度,將 ...

Mathew哥哥, 唔好推庄, 我們正正在期待那一刻.

ivy 发表于 2006-6-7 16:32:34

由2006年6月6日起, 成為Day Trader小助教, 藉以分擔他的工作和給他多點時間休息.
以後我識得就會代Day Trader答大家問題, 答得好請不忘評分, 鼓勵一下本某. :P
本人從師兄中領悟而引申的答案會記低為[引申]
本人因不肯定而合理地猜想的答案會記低為[猜想]
本人自己的意見或想法會記低為[愚見]

Wai Wai; 恭喜你由神經漢變 Day Trader助教, 假以時日, 應盡得真傳, 又第二位天才投資者誕生. 另外多謝你為我們操勞.又可以減輕 Day Trader大師的工作量.

[ Last edited by ivychan8898 on 2006-6-7 at 04:44 PM ]

ceciliawong 发表于 2006-6-8 00:07:47

Originally posted by Wai_Wai at 2006-6-7 01:52 AM:

請問是哪3個?
地址或網址係邊?
方不方便講(唔方便可PM/email/甚至唔講)?

Winner system 在 .....................send 咗 email 俾你喇!

不過我剛才看過 d 圖被人删去了,只餘下文字。 奇怪,我都無怪佢,仲贊佢寫得唔錯添!

Winner 兄, 交過朋友如何?

:):)
页: [1] 2
查看完整版本: 真高興!坊間己有模仿『最佳拍檔』的 trading system