admin助手 发表于 2012-12-17 18:37:42

:support:

admin助手 发表于 2012-12-18 17:51:02

maggie_swan 发表于 2012-12-19 17:18:24

我用 (Multicharts + Interactive Brokers)
一個月的恒指期即市數據才 HK$25/ month
HK$450實在太貴了 !!

admin助手 发表于 2012-12-20 17:28:04

:A_080:

admin 发表于 2012-12-20 17:49:13

maggie_swan 发表于 2012-12-19 17:18 http://www.bp-system.com/discuz/static/image/common/back.gif
我用 (Multicharts + Interactive Brokers)
一個月的恒指期即市數據才 HK$25/ month
HK$450實在太貴了 !! ...

用途不同, 各施各法~

請問 IB 有無歷史資料回補功能呢?

照我所知以前係一定要你每一日開市"前" 就要開住先有,

一斷左資料, 或開市後先開, 之前的資料都無法取回,

連半天, 1天資料的回補都無.......

除非現在改左有, 我唔知道啦~

而且我地是想運用於 MetaStock , 請問閣下有無好建議呢?

如果有, 請告知 THX !

:A_104:

admin 发表于 2012-12-21 00:46:23

<B><FONT size=3>:A_001: 另外想問問其他朋友, 有無人知道, 現在網絡上的圖表軟件, 有那一種可以做到, <BR>能給你自己寫指標外,又能給你一個指定位置, 將數字顯示出來的呢?<BR><BR>如果有, 請通知我,&nbsp;&nbsp;我很想找到第2個能夠做到 MetaStock 固定指標數值顯示方式相同的圖表軟件 !!<BR>因為我暫時都發現唔到有, 而網上的其它圖表軟件, <FONT color=red>都傾向只顯示線條, 不給你顯示數值</FONT>, </FONT></B><BR><B><FONT size=3>全部都是抄同一個格式......:A_080:</FONT></B><BR><BR><B><FONT size=3>如有如下圖的顯示指標方式的, 請大家通知我, 感謝 !!:A_041:</FONT></B><BR><BR><BR><BR>

admin助手 发表于 2012-12-24 15:28:46

上海5N效果图 发表于 2012-12-25 03:18:11

路过!!!!!!

admin助手 发表于 2012-12-27 17:59:22

admin助手 发表于 2012-12-31 12:30:06

页: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: $400 MetaStock 港期即市資料服務 - QuamRadar