KY 发表于 2006-7-1 01:08:40

MetaStock & AGet 選股結果 (不定時發放)

此結果只作參考,沒有深入研究,請自行決定買入與否,但買入後必須跟紅線止蝕/止賺。

Wai_Wai 发表于 2006-7-1 04:02:55

謝謝KY的提供.

請問閣下是如何找到這些股票?

註: 股票三合一 :lol: :lol:

[ Last edited by Wai_Wai on 2006-7-1 at 04:04 AM ]

KY 发表于 2006-7-2 22:05:37

Originally posted by Wai_Wai at 2006-7-1 04:02 AM:
謝謝KY的提供.

請問閣下是如何找到這些股票?

註: 股票三合一 :lol: :lol:

[ Last edited by Wai_Wai on 2006-7-1 at 04:04 AM ]

:P:P
我係用GET+METASTOCK選股功能架。

昨日張圖有隻股錯,而家再UPLOAD過。

KY 发表于 2006-7-3 22:59:22

今日結果係創業版股票,唔建議買,因風險較高。

admin 发表于 2006-7-4 00:20:32

Originally posted by KY at 2006-7-3 10:59 PM:

今日結果係創業版股票,唔建議買,因風險較高。

KY兄,唔建議買是對的。
細價股一仟幾佰萬就可以將他舞高弄低,製造圖表陷阱,不宜當真。
圖表派的至愛以股票來說一定是指數藍籌成份股、國企成份股及一些行業龍頭股。我自已就喜歡玩世界指數( HSI, HHI, Nikkei, S&P )及金、油等期貨。

KY兄, 請繼續努力,加油,大家都會支持你的。

:):)

ivy 发表于 2006-7-4 17:26:21

非常有用, 謝謝!

KY 发表于 2006-7-6 00:36:59

Originally posted by ceciliawong at 2006-7-4 12:20 AM:

KY兄,唔建議買是對的。
細價股一仟幾佰萬就可以將他舞高弄低,製造圖表陷阱,不宜當真。
圖表派的至愛以股票來說一定是指數藍籌成份股、國企成份股及一些行業龍頭股。我自已 ...

多謝CC姊嘅鼓勵,我會努力架啦!
但係如果淨係睇成份股,會唔會無嘅時候就無,有既時候就一齊嚟,會買唔切個播!可唔可以 SET 一文或者兩文或者五文以上既股票呢?
He!He! 其实我淨係知道成份股嘅号瑪,唔知道D什么龍头股嘅号瑪至真!真係SORRY啦!

KY 发表于 2006-7-6 00:44:06

Originally posted by ivychan8898 at 2006-7-4 05:26 PM:
非常有用, 謝謝!

多謝!如果跟住買咗,記得要跟紅線止蝕呀!
呀!重有一樣野要記住,出完箭咀之後既第二日,要見到成交破咗之前一日既高位先好入貨呀,因為有時會出完箭咀之後就會一直敢跌落去架啦!

KY 发表于 2006-7-10 23:10:38

:D:D

今日搵到三隻應該唔算細價股的股票給大家參考!

:D:D

KY 发表于 2006-7-20 23:53:42

:smile_38::smile_38:

今日係1088。
页: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: MetaStock & AGet 選股結果 (不定時發放)