『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

MetaStock RT Antenna (半日市版)

Forward From: CyberQuote (HK) Ltd.
To: 各 Metastock Realtime 用戶

為解決新於半日市的情況下不能於 中午12:30 - 1:00pm 後接收即時期貨報價,現提供解決方法如下:

1. 登入Cyberquote.com.hk
2. 於"下載區"下點擊 MetaStock RT Antenna 半日市版
3. 儲存於 (C:\Program Files\Antenna\) 並取代原有的 winros.exe
4. 完成後依正常程序開啟 Antenna 及 Metastock 軟件

新版本之 Antenna 供用戶下載以解決有關問題。

請緊記使用新版本之Antenna後,仍需於Metastock內更改接收期貨報價的時間。
如有任何疑問,請聯絡 TEL.: 22776661 查詢。

NOVOICE 不如咁啦 ~

如果大家都收到的 email 通知, 你就無須要再於論壇貼出 ~

因為多做就會多錯 ,  尤其是你不是發出者,  知唔知點解呢 ?

因為你連那間公司都未分清楚呢,  可能會令我們惹官非呢 ~  

第 1 點:     Cyberquote (HK) Ltd   係 輝記證券附屬公司,   並唔係大記出品

第 2 點:  這個 email 全部已經由 Cyberquote 發出給所有正使用 Cyberquote 資料人仕,  於這裡貼出,  並不須要 !!

第 3 點:  點解唔見你貼下圖表出入市位既, 既可以比你自己認識自己的睇圖功力,  又可幫到論壇的大家呢 ! 

因為無論出入位好壞對錯, 都可以引起討論, 大家就可以一起研究,  便可以你一言我一語發帖子,

大家都可以增進圖表的認識,  這樣還來得實際及有用呢 !!  而且是極之非常實用呢 !!

其他朋友都係, 可以貼下你認為是 "全日重要的止損位" 圖表......等等, 引起大家互相討論一下               

唔知個 Antenna (半日市版) 明天第一次試用 work 唔 work 呢?

咪嘞! 我都係暫時用返果現有版先 , 玩少半個鐘 ja , 無所謂啦!  小心駛得萬年船 , 你哋試咗先 la !

我剛啱做回補資料測試新 winros.exe ............... 答案: 失敗~

所以我立即換回舊版本,  再做一次回補資料, 是可以立即回補~

如果大家己經換左個新 Antenna 檔案 winros.exe

如明天發生同樣接收無反應事件 ~

可以緊急下載我這個舊版本使用,    放置方法同上一樣 ~

1) 先關閉 MetaStock & Antenna

2) 下載我這個附件 (舊版 winros.exe)

3) 儲存於 (C:\Program Files\Antenna\) 並取代原有的 winros.exe

4) 完成後依正常程序開啟 Antenna 及 Metastock 軟件

但願明天你地果個無事啦~ 

winros.exe

552 KB, 下载次数: 1329

可唔可以教O下我點樣抓圖AND 貼圖呢??

剛致電 22776661 詢問,得到的回覆是:
後日星期五 (2009年1月2日) 最好還是用回舊版本的 winros.exe 比較穩陣…

P.S. Matthew 唔好意思,之前的 Post 一時手快打錯了公司名稱。

原帖由 cashfung 于 2008-12-31 03:30 发表 可唔可以教O下我點樣抓圖AND 貼圖呢??  

找圖有幾個方法,  有用軟件幫手的,  有用鍵盤上 printscreen 鍵的,  看你懂得用那一種 ~

如用 printscreen 鍵,  只要按一下,  整個畫面便會讀入記憶體中,

你再開啟 "小畫家"  選 "貼上"  便可以 ~

修改完後, 儲存於你的電腦中,    之後便可以到論壇發表新貼時 或回覆時使用,  到時你會見到 "上传附件" 選項 !

THX^^

THX^^