『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

5 min 提早止賺紅點的配合運用 _ HSI & HHI

今日 (23/5) 在『最佳拍擋』 聊天室 談及在 HSIK7 , HHIK7 5 min圖 出現提早止賺紅點的配合運用,現將圖表 post 上來。 如有客戶朋友 , 未能出到全部紅點 , 請与 Matthew 聯絡。 :)
咁粒紅點移後左幾支燭又有冇得救呢?
5min q.png
基本上多數是資料數據出現問題所至 ! 見你幅圖有兩粒紅點 ! 但我這兩個位置就沒有 ! 可否壓縮你的資料 send 給我研究一下 !
Hello Matthew, 我幅圖與你們的都唔一樣, 國期多d, 港期少d點. 是否我的資料也有問題呢?
又係我... 剛剛睇到原來Admin 大大已經將解決方法放了上討論區. 唔該哂!!
Originally posted by admin at 2007-5-23 06:16 PM: 基本上多數是資料數據出現問題所至 ! 見你幅圖有兩粒紅點 ! 但我這兩個位置就沒有 ! 可否壓縮你的資料 send 給我研究一下 !
send左喇~~ 真係麻煩哂..... 有咩需要幫手嘅就請即管吩咐,等我又一齊研究研究....
剛剛試吓Admin大大提及的方法, 係5分鐘圖分別試載入5日同6日既data, 出紅點既數目都唔同喎!
5 days data.gif
6 days data.gif
Originally posted by fida at 2007-5-23 10:30 PM: 剛剛試吓Admin大大提及的方法, 係5分鐘圖分別試載入5日同6日既data, 出紅點既數目都唔同喎!
Thanks fida , 剛才我用 2 部電腦測試過,原來 5min chart , 要儲存 6 - 7 個交易日的 data , 出來的紅點是最多的。 注意:5日 或 5日以下 , 儲的 data 唔足夠 , 出唔倒紅點。
Hi Matthew, I have try use 5 days and 6 days in 5 mins chart but there have not any red dot in the chart. Would you teach me how to do? thank you [ Last edited by npwbun on 2007-5-24 at 08:05 AM ]
Originally posted by npwbun at 2007-5-24 07:59 AM: Hi Matthew, I have try use 5 days and 6 days in 5 mins chart but there have not any red dot in the chart. Would you teach me how to do? thank you [ Last edited by npwbun on 2007-5-24 at 08:0 ...
npwbun , 我見到 fida 與我 post 上來的圖 d data 係一模一樣 ge ! 而發出紅點的位置亦一樣,所以,我「段估」 fide 同我都係下載 Matthew 套 data 來測試ge。 http://www.bp-system.com/discuz/viewthread.php?tid=469&fpage=1 我建議你也用此方法先試一試 , 如果結果是一樣, 就可能是你自己電腦d data 有問題 (可能是 data lost )。 另也請先試試以下的解决辦法: http://www.bp-system.com/discuz/viewthread.php?tid=1747&fpage=1