『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: 甜甜

甜甜HSI期權倉 - (模擬倉)

Originally posted by ceciliawong at 2006-4-11 11:39 PM: 策略一定要與時機配合。 甜甜這套倉如果在週線圖行 4浪時做,嬴晒! 升破阻力行單邊,就要按本專題 9/4/2006 (#40 樓) 『 對冲的時機及方法 』 ...
策略一定要與時機配合,嬴梗.
Originally posted by raymondyip at 2006-4-14 04:09 PM: 策略一定要與時機配合,嬴梗.
現今科學日新月異, 策略容易學, 唯掌握時機需心智, 需閱歷, 假以時日鍜練, 人老精, 鬼老靈, 不無道理, 故掌握時機非朝夕可得, 細心睇圖, 持之以恒, 長短線走勢比較, 努力嘗試, 失敗乃成功之母, 成功可能經歷無數次失敗但唔放棄, 練好功夫等運到, [練]字, 就係重複咁解, 係咪。
甜甜姊姊, 我都有做吓期權嘅, 不過是新丁, 希望向你多多學習. 以前怕風險多次做長倉, 輸了很多期權金, 所以看見這個網有講期權, 就十分高興. 上次你的敕束短倉就解釋得很詳細. 請問你有無做股票期權架?
Originally posted by bella at 2006-4-18 11:49 PM: 甜甜姊姊, 我都有做吓期權嘅, 不過是新丁, 希望向你多多學習. 以前怕風險多次做長倉, 輸了很多期權金, 所以看見這個網有講期權, 就十分高興. 上次你的敕束短倉就解釋得很詳細. 請問你有無做股票期權架?
歡迎光臨甜甜倉, 適當時機(三浪)出一招長倉, 利潤豐厚, 不作他想矣! 問題在波浪理論的認知功力, 高手先知先覺, 低手就如我不知不覺, 你對波浪知多少? 過去Long 邊隻股票期權, 輸很多期權金呀! 今朝不妨打開權策洽談, 心水股票期權, 恒指期權, 無任歡迎。

Originally posted by 甜甜 at 2006-4-19 11:19 PM:

歡迎光臨甜甜倉, 適當時機(三浪)出一招長倉, 利潤豐厚, 不作他想矣! 問題在波浪理論的認知功力, 高手先知先覺, 低手就如我不知不覺, 你對波浪知多少? 過去Long 邊隻股票期權, 輸很多期權金呀! 今朝不妨打開權 ...

甜甜姊姊,波浪理論的認知功力我肯定無,但我現在用最佳拍擋曰週圖來炒作股票期權,感覺很好呀,不用傷腦筋.跟著方向做就可以了.前幾年交了很多學費,傷得很重,真的不想再談. 最近跟最佳拍擋買了2388中銀,388港交所(可惜走得太快,之後又不敢再入),昨天ceci 說857中石油升破位又long call 了 15張,今曰見857升至$9.5 真想平倉,明天多數會平倉,因是星期五,長倉不想搏過夜.  甜甜姐姐,這兩天大市都升破位,你有做倉嗎?

Originally posted by bella at 2006-4-20 10:01 PM: 甜甜姊姊,波浪理論的認知功力我肯定無,但我現在用最佳拍擋曰週圖來炒作股票期權,感覺很好呀,不用傷腦筋.跟著方向做就可以了.前幾年交了很多學費,傷得很重,真的不想再談. 最近跟最佳拍擋買了2388中銀,388港交 ...
我依家冇撲蝶, e幾年楂外幣, 楂黃金, 手持D股票買入價好平, 咪let the profit run! 遲D睇市況至決定, 賺到少少啦, 開心係有緣相偶Ceci大姐大, 要感激Ceci, 大姐大, 她上課的演釋字字珠璣, 回家後自已咪勤習圖表, (修技術分析), 進修易經, (修心法), Ceci大姐大的教悔經常徘徊腦海, 引証大市走勢, 無一虛言, 吾在此舞文弄墨, 理念為薪火相傳, 我們齊共努力研究, 以報大姐大一片丹心, 好嗎。 按: 大市好似係今年1月升破雙頂,出現一浪高一浪啦!
您好! 如果看個市會大跌, 現時應該揀邊個期權好? 定沽張期指長擺好?
Originally posted by Wai_Wai at 2006-4-26 12:22 AM: 您好! 如果看個市會大跌, 現時應該揀邊個期權好? 定沽張期指長擺好?
Wai Wai: 最佳拍檔日/周線圖D陰陽燭(綠色)係咪企係紅線之上? 點解睇淡呀! <現時應該揀邊個期權好?> 係咪話開恆指期權既行使價? 可參考<甜甜倉> #14樓, 大姐大圖文併茂. #51,#61樓話策略。 <定沽張期指長擺好?> 沽期指長擺? 嘩! 唔係講笑嘛, 依家市況咁反覆, 兼最佳拍檔未見沽空指示。
Originally posted by 甜甜 at 2006-4-26 03:56 PM: 最佳拍檔日/周線圖D陰陽燭(綠色)係咪企係紅線之上? 點解睇淡呀!
因我是看60分鐘加日線. 昨天60分鐘已變淡. 日線仲未. 今日60分鐘變回待變. 問定先, 故可作兩手準備.
<現時應該揀邊個期權好?> 係咪話開恆指期權既行使價? 可參考<甜甜倉> #14樓, 大姐大圖文併茂. #51,#61樓話策略。
其實買淡都有好多期權可以揀. 睇書就睇得多, 但真正落場買就未試過. 如果到時要買, 都唔係好識點樣買到好野. 期權個spread好大, 都唔係好識點執到平貨, 擺價又應該點樣.
<定沽張期指長擺好?> 沽期指長擺? 嘩! 唔係講笑嘛, 依家市況咁反覆, 兼最佳拍檔未見沽空指示。
宜家問定先, 當有指示咪沽law. 其實係17000都有諗個沽, 但始終無沽到.
Originally posted by cme at 2006-4-10 10:47 PM: 甜甜姐姐: 琪哥三勢理論,適合炒即市期指嗎? 會不會有估估下的情况,估錯左要很久オ知道出錯,好似許大師咁錯左3個月才認錯就死得勒. 多謝交流!
請問這是什麼的理論?