『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: admin

[2005-2021 data] MetaStock Real-time Data 港期歷史數據

22-02-2007 供應商的數據下午後接收出現問題

大家好 !

由於多位客戶致電, 才知道很多客戶朋友, 於 22日下午或以後才開資料接收的,

全部都接收不到 10:14 以後的即市資料,  經查証後連我自己的資料也是一樣,

所以應該是供應商的資料出現問題,  而一直由早上開始接收的朋友, 反而沒有問題,

我已取得 國期的 2月 22 日全日分鐘資料, 並已補貼於這裡給大家下載,  但指數方面的

資料,  就沒有方法回補了 !!   所以會少了 22日 10:14 以後的半日資料 !!

但可以放心,  對計算不會有太大的影響 !

2月22日國期. 恒期的下月分鍾資料也不齊全

Originally posted by Alq at 2007-2-23 07:49 PM:
係 ! 已試用其他方法, 取得有關資料補回, 請再下載一次 !

Originally posted by admin at 2007-2-24 11:43:

係 !  已試用其他方法, 取得有關資料補回, 請再下載一次 !

資料已下載補回,多謝曬!

thanks you~~

hi~~

matthew兄~

我dl左一樓既hk2007之後再開antenna dl 16號既data~

發現資料雖然'好似'dl左~但係開圖睇就點都睇唔到16號既野呀~

請問可唔可以update個file俾我dl番呀??

thx~

Originally posted by cc at 2007-3-19 01:56 AM:
hi~~

matthew兄~

我dl左一樓既hk2007之後再開antenna dl 16號既data~

發現資料雖然'好似'dl左~但係開圖睇就點都睇唔到16號既野呀~

請問可唔可以update個file俾我dl番呀??

thx~

CC,  你睇下係唔係因為你個圖鎖住左日期所以看不到 ?!

試下將圖表的 "LOAD"  - LAST DATE  更改為明天, 看能否出現之後的資料 !

詳情可以看這裡:

即市資料唔識走動 (接續更新) 點~~~~算 !!!!!!!!!!!!!!!
http://www.bp-system.com/discuz/ ... tid=342&fpage=1

剛剛完成下載, thanks Matthew

新的 恒生中國H股金融行業指數期貨 代號 HFI

新聞稿
香港交易所新聞稿

http://www.hkex.com.hk/news/hkexnews/070412news_c.htm

恒生中國H股金融行業指數期貨合約訂定按金水平

香港交易及結算所有限公司的全資附屬公司香港期貨交易所有限公司(期交所)已定出恒生中國H股金融行業指數期貨合約的按金水平。

該合約將於2007年4月16日(星期一)推出。

<HR>

我已為你們準備了這隻新期貨的代號 HFI , 只要正常下載便可以更新得到 !!

但現階段不建議參與其中,  因為要等到成交暢旺時才參與,  風險會少一點 !!

成交未達暢旺時,  買賣差價可以相距很遠很遠,  風險便會增加,  不能以好價平倉便時有發生 !!!

小心 !! 小心 !!

admin大人,

發覺期指的資料損毀左, 麻煩可不可以放上今天收市後的資料以供下載, 感激萬分....