『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: ceciliawong

不足三年,以 50萬本金,贏取 3 仟 7 佰萬 ( 70倍盈利 )

Originally posted by plus at 2006-5-18 02:07 PM:

ceci 姐,請問犯下甚麽錯誤,你會覺得是無得救的呢? 很想知道?

硬頸,自己知道錯左都唔肯執行 止蝕 認輸。  死罪一條!

『最佳拍檔』評論選輯內 , 有以下這幾句, 大家要時刻記住:

執行止蝕盤等如為自己打開一扇逃生門。  我們必須承認並明白,入市就有輸的可能。所以,必須正面理解止蝕,止蝕本身是一種交易成本,是交易獲利所必須付出的保險金。為免一敗塗地,任何情況之下,一旦入市,就要立即跟紅線設定止蝕盤,為自己預留一扇逃生門。  

:):):)

[ Last edited by ceciliawong on 2006-5-19 at 12:54 AM ]

Originally posted by ceciliawong at 2006-5-14 09:55 PM:

哈!  賺咁多錢都無人出來質疑嘅?  奇?  70 倍喎!

今日輝記有一個經紀朋友,靜俏俏在我耳邊問: 不足 3 年,嬴了 3 仟多萬,70 倍喎! 真定假呀!  d 人同你囉單睇,你 d 算呀?

哈哈哈哈! 終於有人出來質疑了,多好! 先多謝這位經紀朋友的關心。   我一向做事嚴謹,律己極嚴,試問又怎會在這等頭號大事上,撤一個這麽大的謊言呢?如果這是一個謊言,你知道被揭發出來,對我們一組三個持牌人士的前途有多大影响嗎?  我會做一些那麽愚不可及的事情嗎?

睇單! 歡迎之至啦!   歡迎! 歡迎! 歡迎! 歡迎! 歡迎!  

但安排“A君”睇單、“ B君”又睇單,佢兩位睇完單之後,都無公信力嘅! 無用家喎!   所以,我建議想睇單的朋友,每位要付出 $10,000 睇單費,如果有 5個人想睇,就會有 $50,000元,可以請兩個專業核數師來核數,另我會請石鏡泉先生或曹仁超先生在旁監核,咁就夠晒公信力喇! 有餘 d 錢,梗係捐去慈善機關啦!

Originally posted by ceciliawong at 2006-5-19 01:39 AM:

今日輝記有一個經紀朋友,靜俏俏在我耳邊問: 不足 3 年,嬴了 3 仟多萬,70 倍喎! 真定假呀!  d 人同你囉單睇,你 d 算呀?

哈哈哈哈! 終於有人出來質疑了,多好! 先多謝這位經紀朋友的關心。: ...

其實真係一D都唔出奇, 您個經紀朋友可能孤陋寡聞.
的而且確係有D咁既人存在, 仲為數唔少tim.

而股市真的有提供這樣的機會您, 故這絕不是天方夜譚.
記住, 您輸既錢絕大部分是落少數贏家的袋中, 佢地通常會發個豬頭炳.
如果唔係佢地點可以靠投資搵食, 投資其實可以成為一份正職啦.

有人比陳生賺更多, 勁佢十條街仲有.
有人靠投資而成為全球數一數二的富豪tim, 係邊個都唔洗我講.
另一個人只是用妁7萬元在一年內賺了近1千萬.

但知道人地幾發有乜用, 要自己發先有用, 否則得個恨字.
所以睇佢將單打鬼咩. 睇黎都省氣, 將單幫唔到您發啦, 老闆.
如果真係想聽, 我可以講大把類似的故事給您聽.

最重要唔係知人地有幾發, 知人地點發.
不如請佢上黎現身說法, 點睇?
(以上純粹個人意思!)

[ Last edited by Wai_Wai on 2006-5-19 at 06:30 PM ]

Originally posted by ceciliawong at 2006-5-19 12:53 AM:

硬頸,自己知道錯左都唔肯執行 止蝕 認輸。  死罪一條!

相反, 我係未知道錯就急急腳止蝕了.
故成日止蝕完後, 股價又同我包頂頸.

話時話, 咁我又沒有犯其他罪?
(可能多如恆河沙數 )

大家救命! 我老頑童硬頸, 黃藥師判死罪, 我又唔想死, 有邊個郭靖, 黃蓉, 楊過, 小龍女識得醫我條頸.

病症如下:
有時明知唔應該買, 都離開個電腦, 避之則吉, 但唔知點解, 心思思, 一個屈尾十, 又座番落張電腦枱, 仲 Enter 添, 死未?!

仲有無得救?

[ Last edited by 老頑童 on 2006-5-19 at 11:39 AM ]

Originally posted by 老頑童 at 2006-5-19 11:38:
大家救命! 我老頑童硬頸, 黃藥師判死罪, 我又唔想死, 有邊個郭靖, 黃蓉, 楊過, 小龍女識得醫我條頸.

病症如下:
有時明知唔應該買, 都離開個電腦, 避之則吉, 但唔知點解, 心思思, 一個屈尾十, 又座番落張電腦& ...

今早買上就肥啦,你應教大家怎割除心魔,唔敢坐落。

Originally posted by Tai at 2006-5-19 11:50 AM:

今早買上就肥啦,你應教大家怎割除心魔,唔敢坐落。

未落場買都未知.
可能您買了上, 但又好似我既性格咁急急腳走人, 賺得雞碎咁多, 食唔足300點.

Originally posted by ceciliawong at 2006-5-19 01:39 AM:

哈哈哈哈! 終於有人出來質疑了,多好! 先多謝這位經紀朋友的關心。: ...

介紹大家睇一本書:
How Legendary Traders Made Millions

Book Description
Learn how to generate profit, from history's most celebrated traders including William J. O'Neil, Jesse Livermore, and others. In How Legendary Traders Made Millions , award-winning investment author and historian John Boik has created the first book to put the strategies of history's top traders in one place. Revealing how each trader took advantage of distinct market situations, it details the hands-on specifics of each trade as well as the economic, political, and stock market environments in which the strategy flourished.

Originally posted by Wai_Wai at 2006-5-18 02:01 AM:

這件事應不難辦到. (網上教室)
最主要係睇樓主有無時間..

或許我可以幫下手.

而這個教室還可以貫切樓主的格言:
別人的經驗也就是自己的經驗,無必要次次用真金白銀去買經驗嘅![/ ...

Wai_Wai, 有你幫手搞網上教室,梗係求之不得啦!

天下無難事,只要有心人 有時間、有決心

網上教室,半年前有一位熱心朋友介紹了以下這幾個網址:

http://www.ikonnet.com/en/index.asp
http://www.softsea.net/cat/10816.htm
http://www.donews.com/Content/20 ... d46601da043a7c.shtm

可惜我們實在無時間仔細研究那一款軟件比較好? 現在有你幫手就最好了,請再在 Google 、Yahoo 再搜尋一下,應該能找到更多更好的選擇嘅! 

:):)

video conferencing system.gif

Originally posted by Wai_Wai at 2006-5-19 03:04 AM:

其實真係一D都唔出奇, 您個經紀朋友可能孤陋寡聞.的而且確係有D咁既人存在, 仲為數唔少tim.

記住, 您輸既錢絕大部分是落少數贏家的袋中, 佢地通常會 ...

[quote]Originally posted by Wai_Wai at 2006-5-19 03:04 AM:

其實真係一D都唔出奇, 您個經紀朋友可能孤陋寡聞.的而且確係有D咁既人存在, 仲為數唔少tim.

記住, 您輸既錢絕大部分是落少數贏家的袋中, 佢地通常會 ...

嘩!  Wai_Wai 兄弟 , 洗唔話人孤陋寡聞呀!

人地唔信都係正常嘅!  70倍盈利喎

如果我唔係有齊陳先生的嬴錢紀錄,你都未必信啦!

[/quote]

嘩!  Wai_Wai 兄弟 , 洗唔話人孤陋寡聞呀!

人地唔信都係正常嘅!  70倍盈利喎

如果我唔係有齊陳先生的嬴錢紀錄,你都未必信啦!