『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: day_trader

港股波浪理論

起碼可以賺咗反彈呢畢先喇..........
大師兄呀...聞名於BP論壇的大師兄
小弟第一次同你打招呼..
開心呀..
大師兄呀...聞名於BP論壇的大師兄
小弟第一次同你打招呼..
開心呀..
藍布衣 发表于 2011-11-7 17:38

Thank you ching

轉眼幾年無返黎,重有人記得我.......開心呀  
大師兄 你好 第一次見^^
在你的貼中得益不少
大師兄 ~~
是否認為現在行向下跌的反彈2浪中?? 個2浪都咁大波幅 如果到3浪咪大件事@@~
james

2浪行完咁大個abc,亦已調整0.618 黃金比率下限,通常都巳摸到底部完結!
運行上升3浪比較大!
大師兄~~你好  
請問由16139反彈已超4k點,會不會先回才運行上升3浪呢? 多謝
嘩嘩嘩~~大師兄呀!  打個招呼先.
得閒上嚟教下我地滑浪ㄚ

Hi ! welcome & thanks kelvin 、 leowu

正常係唔會直升ge ,回吐0.382 至0.618 再上係正常!
這個位置買貨比較鑑介,若果經濟無嘜起色,大户可能會行大2浪 B!估計平台形居多!
最高度可接近25000 (唔好以為一定)後行大2浪 C,然後落返今次底部。

如果經濟好轉,大户可由大2浪 B 變成大3浪!
以回吐今次升幅0.382以上買貨比較穩陣!

day trade 唔使諗咁多,即市自己執生
  初玩滑浪(數浪) 朋友會暈暈地......

但只要你唔放棄, "加油! 努力!" 慢慢你們就懂得平衡,  

即市就真係唔洗理咁多 ~

依架有埋大師兄出來提點, 盡可能吸收幾多得幾多喇~

大師兄好好人, 唔明你地可以問