『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

中煤能源(1898) - 唔要好過要

sandy 問:

歐陽先生:近排我4.71 all in 左八萬股1989中煤能源,唔知會否上回原價呢?

答:
依據這隻股票的過住圖表, 其實佢係一年衰過一年, 已經起碼 "連續" 衰足 4年,

股價係一直沒有起過,  如果你問有無機會反彈到 4.71,  可以話有......

因為己跌至近回吐 61.8% 4.33 位, 這個是佢一個重要位置, 要彈就要於這個價位之前彈,

但機會及幅度有可能唔到 4.7,  而且觀察其年月週期, 大約每逄新一年的 1月份15-20日左右,

會有一次反彈,  但反彈力這 4年都好弱,  與其要等佢反生, 倒不如你止損, 找過隻半新股入,

反而仲有可能贏返損失, 例如:

01349  復旦張江  生物科技  
01390  環亞智富  電子商貿及互聯網服務  
00586  海螺創業  環保   
00968  信義光能  工業用品   
01359  中國信達  投資及資產管理   
08255  神州數字  電子商貿及互聯網服務   
0434  博雅互動  電子商貿及互聯網服務   
........

你其實還有好多好選擇~

好啦,唔該曬啊
E家论坛好清淡