『最佳拍檔』智能決策系統

QQ登录

只需一步,快速开始

輝立買MetaStock Professional 須要訂貨,咁通常幾耐先會有貨?

同埋如果我電腦唔係好掂...
係咪好難用到bp-system??
(雖然話呢個system標榜簡單易用, 但係至少我要識用ms加嘛...係咪呀?)

輝立買MetaStock Professional 須要訂貨,咁通常幾耐先會有貨?

一般要先付 10 %訂金, 然後在即日會 email 到 Equis 處訂貨,

通常一星期會有貨取, 最快試過3日就有得取, 最久的一次是兩星期之內,

所以要看 Equis 那邊的安排了 !

使用『最佳拍檔』智能投資決策系統 的系統要求:
http://www.bp-system.com/bp_require.htm

CPU : intel P4  1.7G 或以上
RAM: 1 GB 或以上

Software require: MetaStock Professional
Broadband /ADSL

Data Feed: any data provider data feed for MetaStock

當然如果要買新 Note Book , 就要選 Core Duo 型號, 不過不要考慮 Dell !

(雖然話呢個system標榜簡單易用, 但係至少我要識用ms加嘛...係咪呀?)

至於這個問題, 只要是你對電腦一般操作沒有問題便可以, 就算你完全未接觸過 MetaStock,

我已替你設定好了所須要的圖表, 基本上你只須要學開圖、關圖 及接收資料,

之後就是如何運用 『最佳拍檔』!

其它有關 MetaStock 的功能等, 你有興趣可以慢慢學, 沒有興趣可以不用學 !!

如有其它使用問題, 我會盡量為你解決 !

不過請到來簡介會先了解多一點, 自己衡量是否適合使用。

免費『最佳拍檔』智能投資決策系統簡介會 8月23日 (星期三)

按這連結瀏覽:
http://www.bp-system.com/discuz/ ... tid=913&fpage=1

[ Last edited by MatthewAY on 2006-8-13 at 03:36 AM ]

其實我已經報名
只係想先知道多一詳情
咁假如真係用bp-system既時候有番個預算嘛~
因為到簡介會仲有一個多星期
如果到時先知呢
又可能遲好多先開始用到架喇~

我仲有另一個問題架~
不過仲未有人答我
我試post埋呢度
睇會唔會有人答我啦~~^^

請問如果我部腦得256mb ram
係咪用唔到bp-system呀?

如果係用唔到或者係會run得唔好
咁加ram係咪可以解決問題?
(我用的是桌上電腦...intel P4 2.xxG.....WIN XP...但係只得256MB RAM...)

thx

使用『最佳拍檔』智能投資決策系統 的系統要求:
http://www.bp-system.com/bp_require.htm

CPU : intel P4  1.7G 或以上
RAM: 1 GB 或以上

加 RAM 可以解決部份問題 ! 還要看你部機加 RAM 後的表現如何 !

oic...
即係花錢加ram都未必會run得好順...

Originally posted by cc at 2006-8-13 03:23 PM:
如果係用唔到或者係會run得唔好
咁加ram係咪可以解決問題?
(我用的是桌上電腦...intel P4 2.xxG.....WIN XP...但係只得256MB RAM...)

照你部機睇 ! 加 RAM 到 1 G 或以上應該沒有問題 !

但其中一個問題就是你選擇自己安裝, 還是我替你安裝,

如果是後者, 你便須要將你的 desktop 帶到我這裡 !

另一個問題就是我們建議使用兩部機, 一部用於睇圖, 一部用於落盤 !

這樣會比較方便 !

[ Last edited by MatthewAY on 2006-8-13 at 11:07 PM ]

........................

即係話最好添置多一部機...
而添置的是notebook的話就可以拜託你幫忙安裝
比較適合我呢電腦唔多掂既人
right?!

但係既然我電腦唔多掂
咁我又點識set兩部腦...一部睇圖, 一部落盤呢?

好暈~

同埋我想問
如果決定暫時用一部機睇圖同落盤

個問題係純粹睇睇得唔方便(一個screen睇兩樣)
定抑或係其他問題呢?

個人意願當然係想pro啦~
不過我既級數未去到pro既境界呢...

[ Last edited by cc on 2006-8-14 at 12:56 AM ]

Originally posted by cc at 2006-8-14 12:45 AM:
........................

即係話最好添置多一部機...
而添置的是notebook的話就可以拜託你幫忙安裝
比較適合我呢電腦唔多掂既人
right?!

但係既然我電腦唔多掂
咁我又點識set兩部腦...一部 ...

最好你已安裝了寬頻分享器, 咁就可以兩部電腦都可以上網,

一般在購買寬頻分享器的商店, 會有技術支援你如何安裝 ,

只要這一點已解決, 其它例如落盤系統如何安裝, 我便可以於電話中一步步引導你,

這點非常容易 !

但另一部因為安裝的設定比較多, 所以以你的程度, 都係比我替你安裝會方便一點 ! 

但亦有一些客戶會用一部電腦, 同時安裝落盤系統及MetaStock 軟件, 並同時使用,

但這樣做法, 其中一個缺點, 就是你要在兩個軟件中轉換畫面。

版主你覆得好快啊~

要在兩個軟件中轉換畫面.........假如輝立既交易平台可以縮細, 咁就對我問題不大囉~因為我而家都係一個screen睇晒兩樣...

只係我唔知你講既系統要求係for一部機睇兩個軟件都可以行得順...定抑或係要有兩部機分開睇兩樣囉~~

我都認同如果真係用bp-system的話~你幫我安裝係比較好既
因為我睇完你個圖文並既自行安裝既post
都覺得好繁複啊~
怕自己會set錯

諗唔掂諗唔掂...
我真係有誠意去用bp-system加嘛....